28 Jun 2014

Ramadan (2)


Assalamu Alaykum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh



Ramadan is the ninth month of the Muslim calendar.

The Month of Ramadan is also when it is believed the Holy Quran "was sent down from heaven, a guidance unto men, a declaration of direction, and a means of Salvation".

It is during this month that Muslims fast. It is called the Fast of Ramadan and lasts the entire month. Ramadan is a time when Muslims concentrate on their faith and spend less time on the concerns of their everyday lives. 

The elderly, sick, and mentally ill are exempt from the fasting. Also exempt are pregnant women, women during the period of their menstruation, and women nursing their newborns. In some Muslim communities, people who miss the fasting portion of Ramadan are expected to compensate by feeding the poor and unfortunate during the suhoor and iftar meals.

During the Fast of Ramadan strict restraints are placed on the daily lives of Muslims. They are not allowed to eat or drink during the daylight hours. Smoking and sexual relations are also forbidden during fasting. At the end of the day the fast is broken with prayer and a meal called the iftar.

Iftar; The food eaten immediately after sunset to break fast
The body's immediate need at the time of iftar is to get an easily available energy source in the form of glucose for every living cell, particularly the brain and nerve cells. Dates and juices are good sources of sugars. 

Suhour; The light meal generally eaten about half an hour to one hour before dawn. 


Some Advices:

-- Eat in moderation.
Eat simple, healthy foods in small quantities.
Include variety for a balanced diet that includes breads, meats, dairy, fruits and vegetables.
Limit sweets. Fruit jams, fruit & nut bars and dried fruits are good choices.


-- Eat for Satiety.
Choose nutrient-dense foods that promote satiety especially at Suhur. Include dairy drinks, cheeses, meat, luncheon meats, nuts and healthy fats (olives, olive oil).



-- Stay Hydrated.
Make water and juice your preferred drinks.
Choose fluid-containing foods such as soups, juices, fruits, melons, vegetables, and dairy drinks
Limit sodium (salt) as it increases the body’s need for water.
Avoid caffeine, which is dehydrating.




-- Limit Physical Activity.
Engage in light activity 1-2 hours after eating, when your body has been refreshed with nutrients and energy.

 







Ramadan es el noveno mes del calendario Musulmán.

El Mes de Ramadan es también cuando se cree que el Sagrado Corán "fue enviado desde el cielo, un guía a los hombres, una declaración de dirección, y como un medio de Salvación".
 
Es durante este mes cuando los Musulmanes ayunan. Es llamado el Ayuno de Ramadan, y dura el mes completo. Ramadan es el tiempo en el que los musulmanes se concentran en su fe y dedican menos tiempo a sus preocupaciones cotidianas.
 
Las personas mayores, los enfermos y los enfermos mentales están exentos de ayunar. También están exentas las mujeres embarazadas, las mujeres durante el periodo de menstruación, y las mujeres que amamantan a sus recién nacidos. En algunas comunidades musulmanas, las personas que omiten la parte del ayuno, se espera de ellas que lo compensen alimentando al podre y desafortunado durante las comidas de suhoor e iftar.

Durante el Ayuno de Ramadan restricciones estrictas se colocan en la vida cotidiana de los Musulmanes. No se les permite comer ni beber durante las horas de luz. Fumar y las relaciones sexuales también están prohibidas durante el ayuno. Al final del día el ayuno se rompe (abre) mediante el rezo y una comida llamada iftar.
Iftar; La comida que se come inmediatamente después del atardecer para romper el ayuno.
Lo que el cuerpo necesita inmediatamente a la hora del iftar es conseguir una fácil fuente de energía en forma de glucosa para cada célula viva, especialmente el cerebro y las células nerviosas. Dátiles y zumos son buenas fuentes de azúcar.

Suhour; La comida ligera generalmente comida sobre media hora antes del amanecer.
 
Algunos consejos:
 
-- Come con moderación.Come simples, comidas sanas en pequeñas cantidades.
Incluye variedad para una dieta equilibrada que incluya pan, carnes, lácteo, frutas y verduras.
Limita los dulces. Mermeladas, barras de fruta y frutos secos y frutas secas son buenas elecciones.



-- Come para saciar.
Elige comidas cargadas de nutrientes que sacien, especialmente en el Suhour. Incluye bebidas lácteas, quesos, carnes, fiambres, frutos secos y grasas sanas (aceitunas, aceite de oliva.)
 

-- Mantente hidratado.
Haz del agua y el zumo tus bebidas preferidas.
Elige comidas que contengan fluidos como sopas, zumos, frutas, melón, verduras y bebidas lácteas.
Limita el sodio (sal) ya que incrementa la necesidad de agua.
Evita la cafeína, la cual deshidrata.
 

-- Limita la actividad física.
Realiza en actividades ligeras unas 1-2 horas después de comer, cuando tu cuerpo haya sido refrescado con nutrientes y energía.
 





Aishah Aish

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